Tuli sit eilen vähän leivottua. Karjalanpiirakoita.

Ohje:

Riisipuuro:

6 dl vettä

6dl riisiä

3 litraa maitoa

3 tl suolaa

Kiehauta vesi ja laita riisit turpoomaan. Lisää maito ja keitä kypsäksi n. tunti. Lisää suola.

Tee kuoritaikina:

  • Kuoritaikina:
  • 2 1/2 dl vettä
  • 5-6 dl hienoja ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa

1. Sekoita suola ja jauhot kylmään veteen. Vaivaa taikinasta kiinteä ja tasainen kunnes se irtoaa käsistä. Alusta taikina kiinteäksi pyöreäksi palloksi.

2. Leivo pallosta tasainen tanko, jonka halkaisija on viisi senttiä. Leikkaa tai nipistele pötkö noin 50 tasaiseen palaan.

3. Taputtele eli alentele palat pyöreiksi levyiksi, kakkaroiksi. Käytä apuna ruisjauhoja. Aseta kakkaroita päällekkäin ja peitä, etteivät kuivu liikaa.

4. Ajele kakkarat piiraspalikalla ohuiksi kuoriksi. Vältä liikaa jauhojen käyttöä. Kakkarat ajellaan joko pyöreiksi tai soikeiksi.

Lado kuoret päällekkäin ja laita hieman ruisjauhoja väliin.

Peitä kuoret liinalla.

Laita riisipuuroa kuorien päälle ja rypytä piirakan muotoon.

Paista 300 astetta n. 15 minuuttia.